Ajankohtaista sanomaa ja mopon karkailua – Markus Niemispelto kertoo Arvokas-albumin teosta

Arvokas levyn tekeminen oli pitkä ja harras projekti, joka tuntui musiikilliselta seikkailulta. Tein omia osuuksiani levylle drumforest studiosilla Viitasaarella, Tervalammen ”Rivendalessa” ja Hämeenlinnan ”hitaudessa” ja Music Mainly for Humans -studion upeissa tiloissa. Mikon ja Jarin sanoitukset ja sanoma puhutteli mua henkilökohtaisesti paljon. Sanoma on äärimmäisen ajankohtainen. Levyllä käsitellään ihmiskuvaa ja ihmisarvoa monen eri tarinan ja henkilökuvan kautta. Musiikillinen maisema pyrittiin luomaan sanomaa tukien. Levyä sovitellessani huomasin uppoutuvan kappaleiden sanomaan ja mielikuvitus alkoi kulkemaan erilaisissa musiikillisissa ympäristöissä. Täytyy tunnustaa että oma mopo karkasi useamman kerran sovittaessani Mikon hienoja sävellyksiä!

Tänä aikana ihmisen arvo ja tärkein olemus tuntuu olevan jokin itserakennettu ulkoinen piire, joka perustuu omiin saavutuksiin, kykyihin, pontentiaaliin tai media-näkyvyyteen yms. Arvokas levyn sanoma on gospelia, ilosanomaa tälle ajalle. Levyllä yhdistyy Raamatun ”vanha historia” ja nykyinen ajankuva, moderneilla musiikkilaitteilla ja äänistysstudioilla luotu musiikki. Sanoma nivoutuu rehellisesti ja avoimesti Raamattuun. Itse uskon että trendit, musiikkimaut, ja valtavirran mieltymykset muuttuvat jatkuvasti. Tänään ihmiset on nähnyt ja kuullu ”kaiken”, mut mä luulen että tosi moni ihminen oli sitten lapsi, aikuinen tai siltä väliltä kaipaa jotain ikuista, jotain mikä pysyy ja minkä varassa voi elää täysillä joka hetki. Arvokas levy kertoo Luojan muuttumattomasta R:stä, eli rakkaudesta, joka on valmis menemään ristiinnaulittavaksi, jotta yksikään ei joutuisi kokemaan sitä toista kuolemaa, eli iankaikkista kuolemaa (jos et tiedä mitä toinen kuolema on, niin kysy vaikkapa seurakuntasi papilta).

Luoja sanoo luodulleen ”Sä arvokas oot, ja kuolee hänen puolestaan…” Jokainen ihminen on arvokas, ei sen vuoksi, mitä hän tekee tai millaisia talentteja on, vaan sen sen vuoksi että hänellä on uusi mopo, guessin tai krossin uusin käsilaukku…. eikäku miten se menikään..? ….vaan sen vuoksi että kaikkivaltias Luoja joka halusi, että juuri sinä ja minä synnyimme tähän maailmaan juuri tähän aikaan. Valinnoillamme on seuraukset, mutta se ei vaikuta kenenkään ihmisarvoon. Samoin kuin ei 1000€ setelin rypistäminen vähennä setelin arvoa. Huonoista valinnoista kärsii koko ihminen ja yhteiskunta ja maailma, ja yksi HUONO valinta on olla kuuntelematta mgth:n uutta levyä. Kuunnelkaa levy ja hämmentykää. Arvokas levy ei ole helppo tapaus, mutta ajan kuluessa huomaat että sehän onkin oikeesti hyvä levy ja sen kuunteleminen edistää ihmisen biopsykososiaalista hyvinvointia! Terveyden ja hyvinvoinninlaitoskin varmaan suosittelisi. 😉

Toivottavasti nähdään keikoilla ja nautitte uudesta levystä!

-M

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s