MGtH-tietoa

MGtH-bändi

MGtH (Mikko Goes to Heaven) soittaa folkrockia. Jo vuodesta 1997 keikkaillut bändi on esiintynyt Suomen lisäksi Japanissa, Brasiliassa, Italiassa, Venäjällä, Ruotsissa ja Etu-Aasiassa.  MGtH on tehnyt kymmenen levyä, joista kuusi suomeksi, kolme japanin ja yksi portugalin kielellä. Viimeisin suomenkielinen koko bändin pitkäsoitto Arvokas ilmestyi marraskuussa 2015. Viimeisin japaninkielinen albumi Kimi ga taisetsu dakara (suom. sinä olet arvokas), ilmestyi keväällä 2017.

Omintakeista rouheaa soundia

Yhtye ei ole kangistunut perinteisiin rock-kaavoihin, vaan luonut rouhean ja ilmavan ominaissoundinsa. Perinteisten bändisoittimien lisäksi mukana soi sello, joka on olennainen osa äänimaisemaa. Rock, pop- ja etnovaikutteet, välillä räimivät metalliset riffit, sekä melodisuus ovat tunnusomaista bändin musiikille. Taiteellinen ilmaisu ei rajoitu vain musiikkiin, sillä keikoilla on mukana myös tanssija. Hanna Launosen tanssi yhdessä musiikin ja lyriikoiden kanssa luovat keikkaelämyksestä mieleenpainuvan. MGtH esittää omia laulujaan. Tekstit puhuvat ihmisen ja Jumalan kohtaamisesta tavalla, joka toisinaan kolahtaa tavalliseenkin kadun tallaajaan. Erikoisuutena on kokonaisuus nimeltään Raamatun punainen lanka, jossa kappaleet ja lyhyet spiikit vievät matkalle Raamatun alusta loppuun. Raamatun punaisen langan bändi voi toteuttaa myös yhdessä raamatunopettaja Leif Nummelan kanssa. MGtH on ollut myös useissa kristillisissä tapahtumissa housebandinä laulattamassa esimerkiksi Viisikielinen-laulukirjan lauluja.

Suomigospelia auringonnousun maassa 

Bändi on käynyt kuusi kertaa Japanissa kiertueella Länsi-Japanin luterilaisen kirkon kutsumana. Vaikka Japanissa on vain hyvin vähän kristittyjä, on valtaväestön keskuudessa gospelmusiikki suosittua. Tämän vuoksi gospelkonserteilla on ollut tilausta ja MGtH:nkin konserteissa on riittänyt väkeä. Japanin kiertueita varten suuri osa bändin ohjelmistoa on käännetty japaniksi ja se myös esitetään kyseisellä kielellä.

Jäsenet:
Mikko Nikula – laulu, kitara
Sami S. Asp – kitara, laulu (jäi pois bändikokoonpanosta 2017, mutta on edelleen mukana MGtH-duossa)
Juhana Ritakorpi – sello
Tapani Vaahervaara – basso
Markus Niemispelto – rummut

Hanna Launonen – tanssi

MGtH-duo

Mikko Nikula ja Sami S. Asp muodostavat lauluun ja ilmeikkääseen kitaransoittoon perustuvan gospelduon. Mikko on kirkon nuorisotyönohjaaja ja musiikinopettaja, Sami on ammattimuusikko.

Gospel-yhtye MGtH (Mikko Goes to Heaven), on ollut koossa vuodesta 1997 saakka ja julkaissut useita levyjä. MGtH duon suomenkielinen pitkäsoitto Mestariteoksia – MGtH-duon kootut 1997-2012 ilmestyi marraskuussa 2012.

Duo esittää pääosin omia laulujaan, joista suurin osa kuuluu myös MGtH-bändin ohjelmistoon. Tyylillisesti laulut ovat gospelpoppia folksävyillä. Duo vetää myös riparilauluiltoja ja on toiminut useissa tapahtumissa ”housebandinä” eli vetänyt tuttuja hengellisiä lauluja niin, että väki on saanut laulaa mukana.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s